Wat doet onze inkoopcommissie?

Zaden en pootaardappelen

De inkoopcommissie, onder leiding van Eibert Karssen, verzorgt voor de leden de bestelling van zaden, pootaardappelen en tonkinstokken bij Garant zaden uit Nijemirdum. Door het gezamenlijk inkopen worden leuke kortingen gegeven. Eind november worden de gidsen met bestellijsten rondgebracht naar de leden. In december kun je je bestelling doorgeven door de bestellijst met het juiste bedrag in de brievenbus van de schaapskooi achter te laten.
Eind januari worden de zaden uitgeleverd, de pootaardappelen worden na de vorstperiode eind februari uitgeleverd. Mocht je de bestelling gemist hebben, kijk dan op de website van Garantzadenshop.nl

Aardbeien om te snoepen

Ook dit jaar gaat de inkoopcommissie weer aardbeienplanten halen bij kwekerij E. Duivenvoorden in Lissebroek. De soorten die geleverd worden variëren, meestal zijn het Darselect, Elsanta en Lambada. In de schaapskooi is schriftelijke informatie aanwezig over deze rassen.

Je kunt je bestelling opgeven in de schaapskooi en het verschuldigde bedrag in een envelop in de brievenbus doen. Je kunt ook op zaterdagmorgen tussen 10.30 en 11.30 uur naar de schaapskooi komen. Altijd met contante betaling.

De planten worden begin augustus gehaald. Ze gaan daarna natuurlijk het liefst zo snel mogelijk de grond in. Probeer ze daarom dezelfde dag nog af te halen in de schaapskooi. Je krijgt in de laatste week van juli bericht.

We hopen natuurlijk dat de aardbeien voldoen aan je verwachtingen en wensen je dan ook veel snoepplezier!

Mest en Groencompost

In het najaar koopt de commissie mest, dat is droge of natte stalmest, en groencompost in. Je kunt op de bestelkaart in de schaapskooi aangeven hoeveel je wil ontvangen en in welke periode. Als je in de winter of vroeg in het voorjaar de mest onder wil spitten is het raadzaam om de mest in het najaar te laten bezorgen. Over de juiste leverdata houdt de commissie je op de hoogte op de prikborden en in de nieuwsberichten.

Winkel in de schaapskooi

Elke zaterdag tussen 10.30 en 11.30 kun je in de schaapskooi tegen contante betaling terecht voor meststoffen, tuinaarde, tuinkalk en potgrond. Ook tuinnetten in diverse afmetingen zijn te koop. Zolang de voorraad strekt. Klik hier om meer te bekijken.

Betalen

Betaling liefst contant bij aanschaf, anders is ook mogelijk het bedrag vooraf over te maken op het rekeningnummer van de vereniging: NL85RABO0123024692 t.a.v. VTV de Brinken.